fbpx

Europa’s grootste campermakelaar

Camper importeren of exporteren

De ideale camper importeren

 

Het komt regelmatig voor dat de voor jou perfecte camper te koop staat in een buitenland. Dat is niet verrassend: in ‘het buitenland’ worden meer campers aangeboden dan in alleen Nederland. De vraagprijs is bovendien vaak lager omdat belastingtarieven in andere landen anders liggen. Maar het importeren van een camper is een vak apart.

 

Wie op zoek is naar een camper doet veel vooronderzoek. Vooral ervaren campereigenaren die op zoek zijn naar een nieuwe camper weten precies wat ze willen. Maar ook eerste kopers hebben al vaak een heel lijstje met wensen. Juist met zo’n gespecificeerd verlanglijstje kunnen aspirant kopers uitstekend bij Motorhome Depot terecht. Onze campermakelaars hebben toegang tot een zeer uitgebreide internationale databank en het komt vaak voor dat de ideale camper die aan het complete wensenlijstje voldoet in het buitenland te koop wordt aangeboden. Vaak is dat in België of Duitsland, maar een ander Europees land is ook mogelijk.

 

Lagere prijs?

 

Wanneer jouw droomcamper in het buitenland te koop staat voor een relatief lage prijs, is het heel moeilijk de verleiding van meteen kopen te weerstaan. Toch is het goed de aankoop eerst met een specialist door te rekenen: het importeren van een camper brengt een hoop extra kosten met zich mee zoals de BPM en BTW verrekeningen, RDW keuring etc.

 

Specialistenwerk

 

Motorhome Depot heeft een partner die gespecialiseerd is in het importeren van campers: GlobalCar. Op verzoek van de campermakelaar zal de specialist van GlobalCar de totale kostenberekening maken. Pas wanneer deze kosten zijn opgeteld bij de verleidelijke lage vraagprijs, heeft de geïnteresseerde koper een beeld van de werkelijke prijs van de droomcamper.

 

Importeren

 

Is de camper dan nog steeds jouw droomcamper, dan is het natuurlijk mogelijk de camper daadwerkelijk te importeren en op Nederlands kenteken te zetten. De campermakelaar van Motorhome Depot, in samenwerking met GlobalCar begeleidt dit hele traject.

 

BPM-berekening

 

In Nederland kennen we een belasting op personenauto’s en motorrijwielen, die veel andere landen niet kennen. Daardoor zijn auto’s en ook campers in Nederland vaak iets duurder dan in het buitenland. Wie een camper importeert vanuit het buitenland moet daarvan aangifte doen, zodat er alsnog BPM betaald wordt. Voor de aangifte vereist de belastingdienst een goed onderbouwde berekening. Daar kan uitkomen dat de koper geen BPM hoeft te betalen, maar meestal moet dat wel. Wil je zelf het invoertraject doen, maar wel de onderbouwde BPM berekening ten behoeve van de belastingdienst voor je laten doen? Dat kan.

 

Camper exporteren

 

Het komt ook voor dat kopers uit andere Europese landen geïnteresseerd zijn in een Nederlandse camper die de campermakelaars van Motorhome Depot in de verkoopbemiddeling hebben. Met name uit België is de belangstelling groot, omdat Motorhome Depot Nederland actief is in de hele Benelux. Als een geïnteresseerde koper uit Europa jouw camper wil kopen en importeren naar zijn land, kan dit voor de verkoper, naast het feit dat de camper verkocht is, nog een aantrekkelijk voordeel hebben: wie zijn camper exporteert naar een ander Europees land, kan de rest-BPM terugvorderen. Bij relatief jonge campers kan dit een aardig bedrag zijn.

 

 

Bij de export van een camper kun je via onze campermakelaar bij onze partner GlobalCar de juiste papieren voor de BPM-teruggave bij export regelen. De camper moet afgemeld worden bij de RDW en via de Belastingdienst kunt je de rest-BPM terugvorderen.

 

 

Wie is GlobalCar?

 

De oprichter en eigenaar van GlobalCar is Nico van der Valk. Wij hebben Nico leren kennen als een gedegen, betrouwbaar en deskundig specialist op het gebied van de import en export van campers. Door onze positieve ervaring en de toenemende vraag naar de import en export van campers, hebben wij Nico gevraagd of hij voor onze organisatie zijn kennis en kunde wil inzetten, zodat wij onze klanten op een goede en betrouwbare manier kunnen bedienen als zij een camper willen importeren of exporteren.

 

 

Waar wij mee samenwerken

  Hoofdkantoor:

  Motorhome Depot Nederland

  Landbouwweg 46

  3899BG Zeewolde

  085 065 7620
   

  Email ons

  office@motorhomedepot.nl

  Volg ons

  Motorhomedepot.nl is een franchise-organisatie en elke campermakelaar is aangesloten als franchisenemer en bedient als onafhankelijk ondernemer zijn regio.

  Alle rechten voorbehouden - 2023 ©Motorhome Depot NL.

  Powered by TDG Digital | 2023

  © UW MAKELAARS VOOR CAMPERS BV h.o.d.n. Motorhome Depot Nederland
  MotorhomeDepot.com is a trading name of Leisure Vehicle Franchising Ltd. a company registered in England under registration number 09364752.