fbpx

Europa’s grootste campermakelaar

Veelgestelde Vragen

Met wie heb ik te maken?

Motorhome Depot is een nationaal netwerk van campermakelaars. Net zoals een woningmakelaar de huizen in zijn regio in portefeuille heeft, heeft de lokale campermakelaar een overzicht van de te koop staande campers in zijn gebied. De campers in zijn overzicht heeft hij persoonlijk geïnspecteerd. Hij heeft een volledige CamperCheck uitgevoerd en er is een uitgebreide fotoreportage gemaakt. Wanneer je belt om meer informatie over een camper, krijg je de campermakelaar die deze camper zelf geïnspecteerd heeft persoonlijk te spreken. Hij zal je alles vertellen wat je moet en ook wat je wil weten over de camper en hij kan je extra foto’s en informatie sturen, voordat je de camper zelf gaat bekijken.

Is de historie van de camper gecheckt?

Onze campermakelaars hebben de gebruikshistorie van alle campers die ze verkopen uitgebreid gecheckt. Iedere camper die wij in bemiddeling nemen ondergaat vooraf een uitgebreide CamperCheck, Vochtmeting en RDW registratiecontrole.

Hoe betaal ik mijn camper?

Heb je jouw ideale camper gevonden, dan betaal je de camper via een derdengeldenrekening onder notarieel toezicht. Daardoor kunnen wij een veilige betaling voor koper en verkoper garanderen.

Kunnen jullie helpen met de inruil van mijn camper?

Als je een camper hebt en je wil die inruilen of verkopen, dan kunnen wij je daarbij helpen. Je vindt alle informatie op de pagina ‘inruilmogelijkheden’ op deze website of klik op deze link om aan de slag te gaan.

Hoe kan ik een camper bekijken?

Wanneer je contact met Motorhome Depot opneemt om een bezichtiging te regelen, maak je een afspraak met de campermakelaar die de camper in bemiddeling heeft. Hij geeft je alle informatie die je nodig hebt en maakt een afspraak voor je om de camper te bekijken.

Hoe bied ik op een camper?

Om een bod uit te brengen op een camper, bel je met de campermakelaar. Hij zal jouw bod aan de eigenaar voorleggen en namens jou alle onderhandelingen voeren.

Is de financiële transactie veilig?

Ja. Betaling via een derdengeldenrekening onder notarieel toezicht is de meest veilige manier om grote sommen geld over te maken en dus om een camper te kopen. Jouw geld gaat eerst naar de derdengeldenrekening onder notarieel toezicht. Zowel de gegevens van de verkoper als van de koper worden eerst gecontroleerd. Is alles in orde, dan kan de koper de betaling naar de derdengeldenrekening doen. Bij de oplevering en overdracht, als alles akkoord bevonden wordt door de koper en verkoper, kan de koper de persoonlijke code vrijgeven en wordt het geld via de derdengeldenrekening naar de verkoper overgemaakt na een laatste controle door de notaris.

Ik wil mijn camper verkopen. Waar moet ik beginnen?

Wil je meer weten over hoe wij jouw camper kunnen verkopen, vraag dan een informatiegesprek aan met de campermakelaar in jouw regio. Je kunt ons bellen op 085 065 7620 of een gratis camperwaardering voor jouw camper aanvragen door op deze link te klikken.

Waar verdient Motorhomedepot zijn geld aan?

Motorhome Depot werkt op precies dezelfde manier als een woningmakelaar: er zit een kleine marge op elke transactie, het prijsverschil tussen koper en verkoper. We krijgen alleen betaald wanneer we jouw camper succesvol verkopen en het is aan jou om te bepalen welke prijs je voor jouw camper wil accepteren. Net als een makelaar in onroerend goed, is het onze rol om namens jou te onderhandelen, tot het moment dat je een bod ontvangt dat je accepteert.

Wat is het proces om mijn camper via Motorhomedepot te verkopen?

Het enige wat jij hoeft te doen is contact met ons opnemen - wij doen de rest. Jouw lokale campermakelaar komt bij jou op bezoek om de verkoop met je door te praten. Je krijgt alle gelegenheid om alle bijzonderheden van jouw camper te vertellen, alle handigheidjes en snufjes die je erin aangebracht hebt kunnen aan bod komen. Dan maakt de campermakelaar een volledige beschrijving en heel veel foto's van jouw camper. Daarna zal hij de camper te koop aanbieden op meer dan tien relevante campergerelateerde websites, alle vragen die binnenkomen beantwoorden en de onderhandelingen namens jou doen. Wanneer je een bod accepteert, begeleidt hij de financiële transactie die via een derdengeldenrekening onder notarieel toezicht verloopt. Het enige wat jij nog moet doen is na goedkeuring van de overdracht en de bevestiging van betaling de sleutels overhandigen. Is dat een moeilijk moment waar je tegenop ziet, dan kan hij ook dat van je overnemen.

Doet de campermakelaar de onderhandelingen met de koper voor mij?

Ja, wij voeren namens alle belanghebbende partijen de onderhandelingen. Ten eerste zorgen we ervoor dat geïnteresseerde kopers alle details van jouw camper hebben, voordat ze komen kijken. Op die manier komen er alleen mensen kijken die enthousiast zijn over precies het soort camper dat jij te koop hebt. Het resultaat is dat we een camper meestal tijdens de eerste of tweede bezichtiging al verkopen. Alle biedingen voor jouw camper gaan via ons en wij voeren alle onderhandelingen zodat we een voor jou acceptabele prijs krijgen. Tenslotte verloopt de financiële transactie via de derdengeldenrekening onder notarieel toezicht om ervoor te zorgen dat de betaling veilig is. Je draagt de sleutels alleen over als de overdracht is goedgekeurd en je een bevestiging van de betaling hebt ontvangen.

Wanneer overhandig ik de sleutels van mijn camper?

De sleutels van jouw camper blijven in jouw bezit tot de overdracht heeft plaatsgevonden en je een bevestiging hebt ontvangen dat de volledige betaling is overgemaakt naar jouw rekening. Hierna zal de RDW overschrijving plaats vinden. Pas dan overhandig je de sleutels aan de koper of aan de campermakelaar wanneer je dat liever hebt.

Zijn er kosten vooraf die ik moet betalen?

Nee, wanneer je Motorhome Depot vraagt om jouw camper te verkopen, zijn er geen kosten vooraf. Wij inspecteren, fotograferen en adverteren de camper gratis.

Is het echt geen verkoop, geen kosten?

Ja, wij werken echt op basis van geen verkoop, geen kosten. Dat kunnen we beloven omdat we de overgrote meerderheid van de campers die wij op de markt brengen met succes verkopen. Dus waarom zouden wij mensen afschrikken door vooraf kosten te berekenen?

Waar wordt mijn camper te koop aangeboden?

Als iemand op zoek is naar een camper zoals die van jou, zorgen wij ervoor dat zij hem vinden! Motorhome Depot vermeldt de camper op meer dan tien relevante camper gerelateerde websites voor camperverkoop.

Hoe word ik betaald voor mijn camper en is de betaling veilig?

Dit is een hele belangrijke vraag omdat we steeds vaker horen over fraude in de particuliere camperverkoopmarkt. Omdat het bij de aan- en verkoop van een camper om grote bedragen gaat, maken wij gebruik van een systeem dat volledig fraudebestendig is. De betaling van de koper gaat eerst naar een derdengeldenrekening onder notarieel toezicht. Vervolgens worden zowel de koper als verkoper gecontroleerd en pas op het moment dat de overdracht gereed is en akkoord bevonden door jou en de koper gaat het aankoopbedrag via de derdengeldenrekening naar jouw bankrekening.

Gebruiken veel mensen Motorhomedepot om hun camper te verkopen?

Ja, Motorhome Depot verkoopt, namens hun eigenaren, duizenden campers per jaar in heel Europa, waaronder in Nederland. Wanneer de alternatieven zijn om zelf particulier te verkopen of de handelsprijs van een dealer te accepteren, is het niet moeilijk te begrijpen waarom onze service zonder verkoop, geen kosten zo populair is.

Bieden jullie financiering aan om een camper te kopen?

Ja, wij werken samen met een onafhankelijke financiële partner Findio. Zij zijn onderdeel van één van de grootste financiële instellingen ter wereld Crédit Agricole S.A. en gespecialiseerd in financiering van duurzame goederen zoals auto’s, campers en caravans. Zoek jouw ideale camper en klik op bekijk voertuig. Onder de prijsweergave vind je een button met een link naar de financieringspagina waar je alle informatie hierover kunt vinden.

Stel een andere vraag

Waar wij mee samenwerken

  Hoofdkantoor:

  Motorhome Depot Nederland

  Landauer 5

  3897AB Zeewolde

  085 065 7620
   

  Email ons

  office@motorhomedepot.nl

  Volg ons

  Motorhomedepot.nl is een franchise-organisatie en elke campermakelaar is aangesloten als franchisenemer en bedient als onafhankelijk ondernemer zijn regio.

  Alle rechten voorbehouden - 2021 ©Motorhome Depot NL

  Powered by TDG Digital | 2023

  © UW MAKELAARS VOOR CAMPERS BV h.o.d.n. Motorhome Depot Nederland
  MotorhomeDepot.com is a trading name of Leisure Vehicle Franchising Ltd. a company registered in England under registration number 09364752.