fbpx

Europa’s grootste campermakelaar

Hoe werkt het?

Wanneer je je camper zelf verkoopt

Er zijn natuurlijk verschillende manieren om je camper te verkopen. Via tijdschriften voor camper- en caravaneigenaren, plaatselijke advertenties, online advertenties, marktplaats.nl of gewoon een ‘te koop’ bordje achter het raam van de camper. Deze manier van verkopen kan prijzig uitpakken en je weet vooraf niet hoe lang het duurt om een serieuze koper te vinden. Als je er al een vindt. Uit ervaring blijkt dat er veel biedingen gedaan worden waar je vervolgens niets meer van hoort. Daarnaast zijn er de extra risico’s wanneer onbekenden de camper bij je thuis komen bekijken en – als er een koper gevonden is – of de financiële afhandeling en de RDW-overschrijving ook daadwerkelijk volgens afspraak worden nagekomen.

 

Stap 1

Kennismaking, opname camperspecificaties en fotoreportage

Onze campermakelaar neemt telefonisch contact met je op om een afspraak te maken bij je thuis of waar je je camper hebt staan. De campermakelaar bespreekt het hele verkooptraject met je en beantwoordt al je vragen. Vervolgens voert de campermakelaar een waardebepaling uit en spreekt een opbrengst en marktconforme verkoopprijs voor de camper met je af. Daarna noteert hij de camperspecificaties en nemen jullie deze samen door en maakt de campermakelaar een uitgebreide fotoreportage van de camper ten behoeve van een optimale verkooppresentatie.
Bij iedere camper die Motorhome Depot in bemiddeling neemt, wordt een uitgebreide camperchecklijst ingevuld en een RDW-registratiecontrole uitgevoerd door een gecertificeerde campermakelaar.

 

Stap 2

Verkoopstrategie en adverteren

Op basis van alle camperspecificaties en kenmerken van de camper adviseert de campermakelaar je voor welke verkoopprijs de camper het beste kan worden aangeboden. Wanneer de definitieve verkoopprijs in onderling overleg is bepaald, plaatsen wij een advertentie van jouw camper met alle camperspecificaties en voorzien van een goede fotoreportage op onze website motorhomedepot.nl, social media en andere relevante gerelateerde websites waaronder: campersite.nl, kampeerzaken.nl, caravans.nl, en marktplaats.nl. Deze specifieke websites zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van frequentie analyses waar de doelgroep, de zoekende camperkoper, kijkt.

Daarnaast hebben wij in ons eigen en het Europese databestand van Motorhome Depot zoekende camperkopers die wij uiteraard nalopen om te kijken of er een match aanwezig is. Omdat er iedere dag nieuwe campers en nieuwe camperkopers zijn, kijken wij natuurlijk ook dagelijks in onze database. Uiteraard houden wij je tussentijds op de hoogte en nemen daarvoor telefonisch contact op.

 

Stap 3

Bezichtigingen en onderhandelingen

Wanneer geïnteresseerde kopers reageren op de advertentie van jouw camper, telefonisch of per e-mail, nemen wij contact met hen op. Wij sturen de uitgebreide fotoreportage voordat wij een bezichtiging inplannen. Wij voeren de verkoopgesprekken, doen de bezichtigingen en voeren namens jou de onderhandelingen.

Mochten er binnen de door ons verwachte verkooptijd onvoldoende reacties komen, dan zal er een tussentijdse analyse en evaluatie plaatsvinden. De resultaten hiervan spreken we samen door en op basis van de uitkomsten van de evaluatie en ons gesprek besluiten we samen welke vervolgstappen we zullen zetten.

 

Stap 4

Verkoopovereenkomst, betaling en overdracht

Is de koper gevonden, dan maken wij de verkoopovereenkomst op ter ondertekening. Nadat de bevestiging van betaling heeft plaatsgevonden via de derdengeldenrekening onder notarieel toezicht, kan de camper bij de RDW worden overgeschreven. De campermakelaar is aanwezig bij de definitieve overdracht van de camper en zal met de nieuwe eigenaar een uitgebreide overdrachtschecklijst doorlopen en laten ondertekenen om achteraf niet met vervelende of onverwachte zaken geconfronteerd te worden. Hierna worden de sleutels overhandigd.

 

   

  Jouw voordelen

  • Geen verkoop, geen kosten.
  • Alleen serieuze bezichtigingen.
  • Bezichtiging altijd in aanwezigheid van de campermakelaar.
  • Wij verzorgen het hele verkooptraject.
  • Veilig en transparant.
  • Geen verspilde tijd.
  • Wij doen de onderhandelingen.
  • Je ontvangt een marktconforme prijs voor je camper.
  • Betaling verloopt via de derdengeldenrekening onder notarieel toezicht.
  • We houden je op de hoogte.
  • Je kunt de camper blijven gebruiken tijdens de verkoopperiode.

  Waar wij mee samenwerken

   Hoofdkantoor:

   Motorhome Depot Nederland

   Landbouwweg 46

   3899BG Zeewolde

   085 065 7620
    

   Email ons

   office@motorhomedepot.nl

   Volg ons

   Motorhomedepot.nl is een franchise-organisatie en elke campermakelaar is aangesloten als franchisenemer en bedient als onafhankelijk ondernemer zijn regio.

   Alle rechten voorbehouden - 2023 ©Motorhome Depot NL.

   Powered by TDG Digital | 2023

   © UW MAKELAARS VOOR CAMPERS BV h.o.d.n. Motorhome Depot Nederland
   MotorhomeDepot.com is a trading name of Leisure Vehicle Franchising Ltd. a company registered in England under registration number 09364752.