fbpx

Europa’s grootste campermakelaar

Veilig betalen onder notarieel toezicht

Je betaalt voor de camper via een derdengeldenrekening onder notarieel toezicht, zodat een veilige betaling voor de koper en verkoper gegarandeerd is.

Campereigenaren die hun camper particulier willen verkopen, maken zich er vooral zorgen over dat de betaling uiteindelijk niet echt blijkt te zijn. Ze maken zich ook vaak zorgen over het moment van de overdracht van de sleutels. Ook de koper maakt zich daar zorgen over. Wat is de juiste volgorde: de RDW-overschrijving, het overmaken van het geld of het overhandigen van de sleutels?

 

Bovenstaande zorgen en risico’s kan Motorhome Depot wegnemen door een veilige betaling voor koper en verkoper te garanderen: alle betalingen verlopen via een derdengeldenrekening onder notarieel toezicht. Daardoor zijn de financiële aspecten van de verkoop van de camper net zo veilig als bij de verkoop van een huis.

 

 

Hoe werkt het?

Hoe werkt het voor de koper

Hoe werkt het voor de verkoper

 

Over de stichting notarieel betalen

De betaling van een camper verloopt via een neutrale Stichting Notarieel Betalen om de gelden te beheren. De stichting wordt bestuurd door twee notarissen: Mr. Tonio Liem, Nationale Notaris te Arnhem en Mr. Piet Henri Schäfer, Nationale Notaris te Eindhoven. Zij zijn bij wet onafhankelijk en vallen als notaris onder de Notariswet. Deze notarissen komen van verschillende kantoren en door dit vier ogen principe is er extra zekerheid bij het toezicht op de transacties.
Stichting Notarieel Betalen is een andere entiteit dan Notarieel Betalen B.V., zodat gelden op de derdengeldenrekening te allen tijde gescheiden zijn van de bedrijfsvoering van Notarieel Betalen B.V. De bestuurders van Notarieel Betalen B.V. kunnen niet bij de gelden en hebben geen zeggenschap over het beleid van Stichting Notarieel Betalen. Zo zijn de gelden van de gebruikers van Stichting Notarieel Betalen altijd veilig, zelfs bij een faillissement van Notarieel Betalen B.V.
Door de integratie van blockchain technologie en de opzet van Notarieel Betalen, kunnen de notarissen alleen betalingen controleren, vasthouden of uitboeken. De notarissen kunnen zelf geen betalingen initiëren of aanpassen die niet door gebruikers zijn geautoriseerd.
Notarieel Betalen B.V. zelf is geen Notaris. Notarieel Betalen is vrijgesteld als betaaldienstverlener door de Nederlandsche Bank en opereert als stichting derdengelden binnen een Nederlands juridisch kader.

Waar wij mee samenwerken

NKC

GOBOONY

AVECO

SANTANDER

RDW

TELPOINT

GLOBALCAR

NOTARIEEL BETALEN

OMNIA

CAMPERVERZEKERD

NKC

GOBOONY

AVECO

SANTANDER

NOTARIEEL BETALEN

RDW

TELPOINT

GLOBALCAR

OMNIA

CAMPERVERZEKERD

  Hoofdkantoor:

  Motorhome Depot Nederland

  Landauer 5

  3897AB Zeewolde

  085 065 7620
   

  Email ons

  office@motorhomedepot.nl

  Volg ons

  Motorhomedepot.nl is een franchise-organisatie en elke campermakelaar is aangesloten als franchisenemer en bedient als onafhankelijk ondernemer zijn regio.

  Alle rechten voorbehouden - 2023 ©Motorhome Depot NL.

  Powered by TDG Digital | 2023

  © UW MAKELAARS VOOR CAMPERS BV h.o.d.n. Motorhome Depot Nederland
  MotorhomeDepot.com is a trading name of Leisure Vehicle Franchising Ltd. a company registered in England under registration number 09364752.