fbpx

Europa’s grootste campermakelaar

Leuke camperplaatsen in Nederland

Geplaatst in Reisverslagen  Donderdag 16 April

Wij hebben als Nederlanders-met-camper een ontzettende mazzel: niet alleen zijn wij de enige Nederlanders die gewoon vakantie kunnen vieren, maar ook heeft Nederland een enorme keuze aan camperplaatsen. De meeste van de ongeveer 1900 camperplaatsen in Nederland zijn van uitstekende kwaliteit: vaak mini-campings of camperen bij de boer, een andere keer gratis camper-parkeerplaatsen onderhouden door de gemeente ter stimulering van het plaatselijke toerisme en soms een ‘buiten de hekken’ camper-parkeerplaats bij een grote camping. Sommige zijn leuk voor gezinnen, andere zijn juist niet toegankelijk met kinderen, een enkele is zelfs hondvrij. Zo zijn er voor iedereen voldoende camperplaatsen om te genieten.

 

In deze corona-tijd zijn veel campings en camperplaatsen open voor campers met eigen voorzieningen. Sanitaire voorzieningen, cafés en andere gemeenschappelijke ruimtes zijn in opdracht van de veiligheidsregio’s gesloten. De kranen en toilet- en water-loosplaatsen zijn wel gewoon open. Dus zolang je wasgelegenheid en toilet aan boord hebt, kun je in principe gewoon op pad! Tijdens de strengste lockdown periode is dat zo, dus ook wanneer de regelingen wat gaan versoepelen, kunnen camperaars er gewoon op uit.

 

 

Zelf ben ik met de camper vaak in het buitenland om de wereld te voorzien van leuke verhalen over camperen in Europa en iets minder bekend met Nederland. Daarom heb ik wat in het rond gevraagd: “wat is jouw favoriete camperplaats in Nederland?”

 

Hetty campert veel in Nederland en heeft dan ook een hele serie favoriete camperplaatsen. Als eerste noemt ze Melkveebedrijf De Biezenhoeve in Lopikerkapel dat een paar plaatsen voor campers op het erf van de boerderij heeft. Het is een moderne, duurzame boerderij waar de koeien gemolken worden door robots. De boer geeft, als je dat leuk vindt, een uitgebreide rondleiding over zijn bedrijf. Vanaf de camperplaats heb je een prachtig uitzicht over de weilanden en je kijkt de koeien letterlijk in de ogen. In de omgeving is het heerlijk fietsen en wandelen.

 

Een andere favoriet van Hetty is de Solse Berg in Garderen op de Veluwe. Dit is een wat luxere camping in een bosrijke omgeving. De camperplaatsen liggen letterlijk tegen de bossen aan, dus je kan zo vanuit de camper gaan wandelen, al dan niet met de hond.

 

 

Jacqueline waait graag uit op camperplaats Haren aan het Paterswoldsemeer in Groningen. Op de parkeerplaats aan het meer zijn zes gratis plaatsen gereserveerd voor campers. Je staat hier direct aan het water! Meestal hebben gratis camperplaatsen geen voorzieningen voor campers, maar hier hebben ze wel faciliteiten om toilet en grijs water te lozen. Je mag maximaal 72 uur op deze camperplaats staan en de politie controleert dit echt! Gewoonlijk zijn er in de zomer toiletten en koude douches voor badgasten, maar of die deze zomer open zijn, is natuurlijk nu nog even de vraag. Superdeluxe is dat er aan het meer een paviljoen is waar je terecht kunt voor koffie, lunch, diner en WiFi.

 

Elly antwoordde: “mini-camping Lagewald in Groesbeek, vlakbij de Duitse grens!” Ze vertelt dat dit een kleine, zeer betaalbare, camping is. Lagewald ligt midden in het groen en vanaf de camping heb je een weids uitzicht. Elly was daar in 2019 tijdens een festival voor ballonvaarders. Ze kon dat vanuit haar tuinstoel prima bekijken. De camping is minder geschikt voor gezinnen met jonge kinderen.

 

Camping Alinghoek in het Drentse Drouwen is de favoriete camping van Monique. “Heerlijk rustig en zulke vriendelijke mensen”, vertelt ze. De camping ligt aan het recreatiegebied Drouwenerzand en midden tussen de hunebedden. Hoewel de omgeving best toeristisch is met heel veel toeristische voorzieningen, is de camping zelf lekker gemoedelijk en rustig.

 

Een flink aantal van mijn kennissen noemde de ecologische camperplaats In de Verte. Een echte camperplaats, dus alleen voor campers en dan ook nog vooral voor natuurliefhebbers. Voor honden is het hier heerlijk, maar de camping is 18+, dus niet geschikt voor kinderen. Het geinige aan deze camperplaats is dat je ‘m niet zult vinden op de campercontact app: over deze camperplaats hoor je eigenlijk meestal via via. Dus jullie horen het nu via mij: camperplaats In de Verte, in de buurt van Lottum, Limburg.

 

 

In Zeeland zijn alle camperplaatsen en campings in de corona-tijd gesloten. Maar wanneer ze weer open zijn, raadt Joke aan om naar camperplaats de Plantage in Kruiningen, vlakbij Yerseke, te gaan. De Plantage is een hele grote boomgaard met fruitbomen. Op het terrein is ook een landwinkel met biologische streekproducten, natuurlijk het eigen fruit, maar ook kaas, wijn, bier, cider, jam, verse worst en heel veel meer uit de omgeving.

 

Nederland verkennen voor campers. Ook in de corona-lente en –zomer!

 

 

Hulp nodig?

Neem contact op

  Hoofdkantoor:

  Motorhome Depot Nederland

  Landauer 5

  3897AB Zeewolde

  085 065 7620
   

  Email ons

  office@motorhomedepot.nl

  Volg ons

  Motorhomedepot.nl is een franchise-organisatie en elke campermakelaar is aangesloten als franchisenemer en bedient als onafhankelijk ondernemer zijn regio.

  Alle rechten voorbehouden - 2021 ©Motorhome Depot NL

  Powered by TDG Digital | 2021

  © UW MAKELAARS VOOR CAMPERS BV h.o.d.n. Motorhome Depot Nederland
  MotorhomeDepot.com is a trading name of Leisure Vehicle Franchising Ltd. a company registered in England under registration number 09364752.