fbpx

Europa’s grootste campermakelaar

En route naar Portugal door Midden Frankrijk

Geplaatst in Reisverslagen  Dinsdag 9 februari 2021

 

Eenmaal de Seine over, is het eigenlijk overal mooi. Het is moeilijk om een camperplaats te vinden die niet in een leuk dorp of een mooie omgeving ligt. Ik had twee afspraken, een vlakbij Rennes en een net in Bretagne, dus mijn route liep weer verre van logisch, maar wel over leuke wegen!

 

Ik was onderweg naar Portugal, dus na de Seine sloeg ik niet rechtsaf naar Normandië, maar reed rechtdoor. Zoekend naar een leuke stop keek ik op Campercontact en kwam terecht in Cambremer. Een schattig dorpje! Met een heerlijk pleintje, waar helaas alles corona-gesloten was. Maar hier ga ik zeker nog een keer naar terug, want het was een fijne camperplaats in een leuk dorpje.

Mijn afspraak was in Vitré. Een oude stad van een fijn formaat met een mooi kasteel. Ik ben er even doorheen gelopen en het zag er allemaal mooi uit met hele leuke terrasjes, waarvan er zelfs een paar open waren. Ik kocht er een mondkapje van goede kwaliteit met de Bretonse Triskel! Vitré heeft geen camperplaats, maar wel een slecht onderhouden camping municipale die bovendien ook nog eens twee kilometer buiten het centrum ligt. Zouden ze daar misschien niet dol zijn op camperaars?

Mijn tweede afspraak was in Bretagne en dus reed ik naar een oude favoriet: Josselin. Een lief stadje met een heerlijk kasteel zoals een kasteel hoort te zijn en een leuk klein centrum. Storm Alex werd hier verwacht toen ik in Josselin was en gelukkig vond ik een plaatsje op de camperplaats midden in het dorp. Daardoor stond camper Lily redelijk beschut tegen de harde wind. Josselin heeft meerdere camperplaatsen, ook een hele mooie aan de rivier, maar daar sta je op gras en omdat de storm ook veel regen met zich meebracht, leek me dat minder verstandig. Beschermd door huizen, met de kont in de wind en grote campers aan weerszijden, zat ik de storm probleemloos uit. Gelukkig! De volgende dag meldden de nieuwssites flink wat schade in de omgeving.

Maar het weer was nog steeds slecht, dus voor de zoveelste keer kwam er niks van mijn plan om langzaam langs de kust af te zakken. Ik wilde het tweede deel van storm Alex, hij keerde om en kwam nog een keer terug, meer landinwaarts doorbrengen in Vivonne, een mij bekende camperplaats, waar ik ook zeker wist dat ik veilig zou staan. Maar voor een dag was dat te ver rijden, dus ik maakte een tussenstop in Grez-Neuville. Ook dit was weer een camperplaats die ik zomaar van Campercontact plukte en weer was het een groot succes. De eigenlijke camperplaats is aan de rivier, maar daar was het mij te drassig met dit weer, dus ik koos ervoor om op de verharde parkeerplaats ernaast te gaan staan. Grez-Neuville is een tweelingstad aan de rivier de Mayenne. Het zag er zelfs met slecht weer schattig uit. De camperplaats beschikt over een van die dingen die ik zo ontzettend leuk vind aan Frankrijk: een baguette-automaat. In plaatsjes die geen eigen boulangerie hebben, hebben ze dit vaak zodat de bevolking toch vers stokbrood heeft. Je gooit er een euro in en er komt een verse baguette uit.

Vivonne is een van de meest praktisch gelegen camperplaatsen langs de westelijke route in Frankrijk. Gelegen aan de N10, zonder dat je last hebt van het verkeer. Er is helemaal niks mis met Vivonne, maar de stad is bij camperaars toch vooral bekend vanwege de ideale en goed bereikbare camperplaats. Je mag gratis parkeren op een aantal parkeerplaatsen naast het VVV-kantoor op het plein middenin de stad. Uiteraard zijn er de nodige voorzieningen, anders zou ik het geen ideale camperplaats noemen. Schuin tegenover zit de bakker met vers brood en op de hoek van het plein zit een prima pizzeria. Wat wil een camperaar nog meer?

 

Na de tweede helft van storm Alex goed te hebben doorstaan in Vivonne, begon het weer gelukkig op te knappen, waardoor ik het laatste stuk door Frankrijk heel langzaam aan kon doen en kon gaan genieten van de reis.

 

Waar stond Lily de camper?

Cambremer: campercontact site nummer 1302. Een fijne parkeerplaats in een lief dorp.

 

Vitré: campercontact site nummer 2191. Een camping met achterstallig onderhoud, ver buiten het centrum.

 

Josselin: campercontact site nummer 1248. Prima parkeerplaats op loopafstand van het leuke centrum en prachtige kasteel.

 

Grez-Neuville: campercontact site nummer 52418. Romantische camperplaats aan mooie rivier. Mét baguette-automaat!

 

Vivonne: campercontact site nummer 3944. Een van de meest praktische camperplaatsen van Frankrijk.

Hulp nodig?

Neem contact op

  Hoofdkantoor:

  Motorhome Depot Nederland

  Landauer 5

  3897AB Zeewolde

  085 065 7620
   

  Email ons

  office@motorhomedepot.nl

  Volg ons

  Motorhomedepot.nl is een franchise-organisatie en elke campermakelaar is aangesloten als franchisenemer en bedient als onafhankelijk ondernemer zijn regio.

  Alle rechten voorbehouden - 2021 ©Motorhome Depot NL

  Powered by TDG Digital | 2021

  © UW MAKELAARS VOOR CAMPERS BV h.o.d.n. Motorhome Depot Nederland
  MotorhomeDepot.com is a trading name of Leisure Vehicle Franchising Ltd. a company registered in England under registration number 09364752.