fbpx

Europa’s grootste campermakelaar

Je camper beveiligen tegen diefstal

Geplaatst in Camperinformatie Dinsdag 11 januari 2022

Iedere camperbezitter zal het ermee eens zijn dat het gevoel van vrijheid die een camper biedt ongeëvenaard is. De camper is niet alleen een hobby of een vervoersmiddel, we raken er over het algemeen ook sterk aan gehecht. Naast het financiële verlies bij de diefstal van een camper, speelt emotie ook een rol door de vele herinneringen die met de camper zijn gemaakt.

 

Hieronder vind je een aantal belangrijke voorzorgsmaatregelen welke je in acht kan nemen om jouw camper te beschermen.

 

Afsluiten

Het klinkt voor de hand liggend, maar het kan zo gemakkelijk zijn om te vergeten je camper op slot te doen als je hem onbeheerd achterlaat. Controleer regelmatig of al je sloten goed werken en bewaar de sleutels op een veilige plaats.

 

Alarm

Een alarm kan essentieel blijken bij een inbraakpoging, het vestigt de aandacht op je camper en jaagt dieven in paniek. Het is de moeite waard te investeren in een alarm dat je waarschuwt wanneer het afgaat, zodat je onmiddellijk actie kan ondernemen, zelfs als je niet aanwezig bent. Een alarm is meestal verplicht als onderdeel van de camperverzekering.

 

Startonderbreker

Als een dief er toch in slaagt zich toegang te verschaffen tot de binnenkant van de camper, kan een startonderbreker tegengaan dat de motor start als hij niet met de juiste sleutel geactiveerd wordt. Dit voorkomt de kans dat je camper onder stroom wordt gezet, wat een veelgebruikte techniek is door kwaadwilligen.

 

Stuurslot

Visuele afschrikmiddelen, zoals een stuurslot zijn een goede manier om dieven af te schrikken. Het stuurwiel kan niet worden gedraaid, tenzij het slot wordt verwijderd. Het slot verwijderen is erg lastig als men de sleutel van het stuurslot niet bezit.

 

Wielklem

Een andere visuele hindernis die de kans verkleint dat je camper een doelwit wordt, is een wielklem. Net als het stuurslot wordt de wielklem aan één van de banden bevestigd en maakt hij de camper immobiel als hij niet wordt losgemaakt.

 

Volgsysteem

In het meest slechte scenario slaagt een dief er in om je camper daadwerkelijk mee te nemen. De aanwezigheid van een volgsysteem kan dan een grote rol spelen bij het lokaliseren van de camper. De camper wordt direct gevolgd, waardoor het voor de politie een stuk gemakkelijker is om de camper op te sporen. 

 

Ondanks dat de criminaliteit toeneemt, kun je de kans op diefstal aanzienlijk verminderen doormiddel van bovengenoemde voorzorgsmaatregelen en kun je onbezorgd genieten van jouw camper.

 

Veel veilige kilometers toegewenst!

Hulp nodig?

Neem contact op

  Hoofdkantoor:

  Motorhome Depot Nederland

  Landbouwweg 46

  3899BG Zeewolde

  085 065 7620
   

  Email ons

  office@motorhomedepot.nl

  Volg ons

  Motorhomedepot.nl is een franchise-organisatie en elke campermakelaar is aangesloten als franchisenemer en bedient als onafhankelijk ondernemer zijn regio.

  Alle rechten voorbehouden - 2021 ©Motorhome Depot NL

  Powered by TDG Digital | 2023

  © UW MAKELAARS VOOR CAMPERS BV h.o.d.n. Motorhome Depot Nederland
  MotorhomeDepot.com is a trading name of Leisure Vehicle Franchising Ltd. a company registered in England under registration number 09364752.