fbpx

Europa’s grootste campermakelaar

De beste manier om je camper te verkopen

Posted in Kopen Vrijdag 27 April

“Het is tijd om mijn camper te verkopen”
 
Voor iedere campereigenaar komt het moment dat je weet: “De tijd is gekomen om mijn camper te verkopen”. Soms is het een moeilijke beslissing die je zolang mogelijk voor je uitschuift, maar het kan ook zijn dat je je huidige camper wil verkopen om een andere te kopen die beter bij je past. Een van de eerste dingen waar je dan over na moet denken is hoe je de camper gaat verkopen. Er zijn een aantal alternatieven. De meest populaire:

 

Ik verkoop mijn camper particulier

Om zelf je camper particulier te verkopen is het nodig om vooraf te investeren in advertentiekosten. Een ander nadeel is dat je niet weet wie er bij je thuis naar de camper komt kijken. Je kan te maken krijgen met ‘bandenschoppers’ en tijdverspillers en je voert de onderhandelingen zelf. Heb je een koper gevonden, dan heb je de zorgen of de betaling wel echt is en op welk moment je de sleutels moet overhandigen. Particulier verkopen kan en het werkt, maar je hebt een advertentiebudget nodig en je moet op je hoede zijn voor frauduleuze praktijken.

 

Ik ruil mijn camper in

Inruilen is een populaire methode om een camper te verkopen als je een gloednieuwe camper gaat kopen bij een dealer. Het belangrijkste voordeel is dat het handig en makkelijk is – je kunt beide transacties op hetzelfde moment laten uitvoeren. Het nadeel is natuurlijk dat het financieel meestal niet de beste deal is. De dealer wil winst maken op de camper die hij verkoopt en kan je alleen een handelsprijs aanbieden voor jouw inruilcamper. Veel van onze klanten verkopen daarom liever via ons omdat ze zo als verkopers een betere onderhandelingspositie hebben en een hogere prijs voor hun camper krijgen.

 

Ik verkoop mijn camper aan een dealer

De theorie achter deze methode van verkopen is simpel: het is een makkelijke verkoop want je accepteert een lage prijs voor je camper. Je moet alleen een dealer weten te vinden die gebruikte campers koopt op het moment dat jij hem wil verkopen en die geïnteresseerd is in wat je te verkopen hebt. Je krijgt nog steeds alleen een handelsprijs – en dat is meestal niet de prijs die je te horen kreeg via de telefoon!

 

Ik verkoop mijn camper via Motorhome Depot

Bij het verkopen van jouw camper is het doel van Motorhome Depot om alleen de positieve onderdelen van de bovenstaande opties te nemen en niet de negatieve. Je betaalt geen kosten vooraf en wij werken op basis van geen verkoop, geen kosten. Wij vermelden de camper op meer dan tien relevante websites om een breed publiek te bereiken en geven je de beste kans op een goede prijs. Jij hoeft niets te doen en de camper blijft veilig op jouw oprit staan tot het moment dat je een bewijs van betaling hebt. Samengevat: het lijkt simpel en dat is het ook en daarom verkopen duizenden camperbezitters jaarlijks hun camper via ons.

Hulp nodig?

Neem contact op

  Hoofdkantoor:

  Motorhome Depot Nederland

  Landbouwweg 46

  3899BG Zeewolde

  085 065 7620
   

  Email ons

  office@motorhomedepot.nl

  Volg ons

  Motorhomedepot.nl is een franchise-organisatie en elke campermakelaar is aangesloten als franchisenemer en bedient als onafhankelijk ondernemer zijn regio.

  Alle rechten voorbehouden - 2021 ©Motorhome Depot NL

  Powered by TDG Digital | 2023

  © UW MAKELAARS VOOR CAMPERS BV h.o.d.n. Motorhome Depot Nederland
  MotorhomeDepot.com is a trading name of Leisure Vehicle Franchising Ltd. a company registered in England under registration number 09364752.