Europa's grootste campermakelaar

Wat is een campermakelaar?

Veilig betalen

U betaalt voor uw camper via een derdengeldenrekening onder notarieel toezicht, zodat er een veilige betaling voor de koper en verkoper is gegarandeerd.

Ons onderzoek naar dit onderwerp laat zien dat eigenaars van campers die overwegen om hun camper particulier te verkopen zich om twee belangrijke punten zorgen maken; ten eerste de voor de hand liggende zorg dat de betaling niet echt is en ten tweede de ongemakkelijke kwestie van wanneer de sleutels moeten worden vrijgegeven. Ook de koper maakt zich zorgen en zou het liefst eerst de RDW overschrijving van de camper op zijn naam laten plaatsvinden, voordat men het geldbedrag overmaakt. Dit komt voort uit de toenemende en aanhoudende fraude en malafide praktijken op de particuliere camperverkoopmarkt.

Wij hebben het onze prioriteit gemaakt om een oplossing te vinden voor dit probleem. Om voor zowel de verkoper als de koper op een veilige manier de betaling te kunnen laten plaatsvinden. Daarom verlopen alle betalingen bij ons via stichting derdengelden onder notarieel beheer.

Hoe werkt het?

Over stichting notarieel betalen

De betaling verloopt via een neutrale Stichting Notarieel Betalen om de gelden te beheren. De stichting wordt bestuurd door twee notarissen. Zij zijn bij wet onafhankelijk en vallen als notaris onder de Notariswet. Deze notarissen komen van verschillende kantoren, door dit vier ogen principe is er extra zekerheid bij het toezicht op de transacties.

Stichting Notarieel Betalen is een andere entiteit dan Notarieel Betalen B.V., zodat gelden op de derdengelden rekening te allen tijde gescheiden zijn van de bedrijfsvoering van Notarieel betalen B.V. De bestuurders van Notarieel Betalen B.V. kunnen niet bij de gelden en hebben geen zeggenschap over het beleid van Stichting Notarieel Betalen. Zo zijn de gelden van de gebruikers van Stichting Notarieel Betalen altijd veilig, zelfs bij een faillissement van Notarieel Betalen B.V.

Door de integratie van blockchain technologie en de opzet van Notarieel Betalen, kunnen de notarissen alleen betalingen controleren, vasthouden of uitboeken. De notarissen kunnen zelf geen betalingen initiëren of aanpassen die niet door gebruikers zijn geautoriseerd.

Notarieel Betalen B.V. zelf is geen Notaris. Notarieel Betalen is vrijgesteld als betaaldienstverlener door de Nederlandsche Bank en opereert als stichting derdengelden binnen een Nederlands juridisch kader.

Stichting Notarieel Betalen wordt bestuurd door twee notarissen. Mr. Tonio Liem, Nationale Notaris te Arnhem en Mr. Piet Henri Schäfer, Nationale Notaris te Eindhoven.