Europa's grootste campermakelaar

Wat is een campermakelaar?

Blog

Gesorteerd op
Van Tarifa naar Portugal

Van Tarifa naar Portugal

Geplaatst in Tina's blog
21/03/2019

Vorig jaar reed ik vanuit Tarifa via de zuidkust en de oostkust van Spanje terug naar het noorden. Daarom ga ik dit jaar de andere kant op: naar Portugal. Maar wel langzaam aan, want ook tussen Tarifa en de grens met Portugal is genoeg te zien en te doen.

Camper verkopen? Laat je niet oplichten!

Camper verkopen? Laat je niet oplichten!

Geplaatst in
15/03/2019

We horen het steeds vaker: fraudeurs en andere criminelen hebben de campereigenaar als doelgroep ontdekt. De misdrijven variëren van het simpelweg wegrijden tijdens de proefrit tot slimme financiële trucs waarbij de rekening van de verkoper geplunderd wordt. Wie zijn camper te koop zet online staat bij fraudeurs onmiddellijk in de schijnwerpers als potentieel slachtoffer.

Tarifa en naar het oosten

Tarifa en naar het oosten

Geplaatst in Tina's blog
04/03/2019

Zes weken lang bivakkeerde ik in Tarifa. Voor mij was het dit keer een beetje thuiskomen, omdat ik er inmiddels goed de weg ken. Vorig jaar maakte ik heel wat uitstapjes naar plaatsen oostelijk van Tarifa.

Overwinteren in Spanje

Overwinteren in Spanje

Geplaatst in Tina's blog
26/02/2019

Na een voor mijn doen lange periode in Nederland, vertrok ik rond de Kerst zuidwaarts. In hoog tempo reed ik naar Tarifa aan de Costa de Luz, de westkust van Spanje. Daar bivakkeerde ik een aantal weken in een waterig zonnetje voor ik verder trok.

De andere steden van Estland

De andere steden van Estland

Geplaatst in Tina's blog
24/02/2019

Kusten zijn natuurlijk altijd mooi en daarin is Estland geen uitzondering. Met name de noordkust is regelmatig spectaculair. Veel van de gebieden aan de kust zijn natuurpark, maar te doen is er niet veel. Het binnenland van Estland vond ik niet zo bijzonder, een beetje saai zelfs. Alleen de kleinere steden bleken ontzettend leuk te zijn!

Riga en Tallinn

Riga en Tallinn

Geplaatst in Tina's blog
14/02/2019

De hoofdsteden van Letland en Estland, respectievelijk Riga en Tallinn, hebben heel wat overeenkomsten en zijn toch heel verschillend. Het zijn allebei eeuwenoude havensteden en allebei Hanzesteden. Bovendien zijn allebei de steden de laatste jaren populaire stops voor cruiseschepen en bestemmingen voor weekendtripjes van jongeren. Maar daar houdt de vergelijking zo’n beetje op.

Letland

Letland

Geplaatst in
31/01/2019

Letland is bij Nederlanders het minst bekend van de drie Baltische landen en ik was geen uitzondering: ik wist alleen dat de hoofdstad Riga heette en dat het initiatief voor de Hanzesteden uit Riga kwam. Maar gelukkig kom je met de camper altijd wel mensen tegen die je dingen vertellen over waar het leuk is. Zo had ik al een klein lijstje gemaakt van plaatsen waar ik in Letland naartoe wilde.

Vilnius

Vilnius

Geplaatst in Tina's blog
17/01/2019

De drie hoofdsteden van de Baltische landen zijn populaire weekendbestemmingen. Alle drie de landen spelen daar handig op in: de binnensteden zijn helemaal opgeknapt, er zijn erg veel terrasjes en er is genoeg te zien voor een weekendje weg. Vooral de West-Europese jeugd zie je er in groten getale rondlopen.

De eerste kilometers in Litouwen

De eerste kilometers in Litouwen

Geplaatst in Tina's blog
04/01/2019

We leren de Baltische landen als een standaardrijtje: Estland, Letland, Litouwen. Maar om er te komen moet je het omdraaien: Litouwen, Letland, Estland. De drie landen zijn net zo verschillend als de BeNeLux-landen zijn. Zo is Litouwen als enige enthousiast katholiek, als protest tegen de Russen en vroeger de Duitsers die wilden dat het protestant zou zijn. Ook de talen zijn verschillend. Litouws lijkt nog wel een beetje op Lets, maar het is wel erg fijn dat de bevolking tegenwoordig Engels leert, want je verstaat er niks van.

Camperen in de Baltische landen

Camperen in de Baltische landen

Geplaatst in Tina's blog
19/12/2018

Als je in Oost Polen bent en zo dicht bij de grens met Litouwen, dan is het wel heel moeilijk om niet even een kijkje te gaan nemen. Voor mij was de verleiding in ieder geval te groot en ik ging de grens over. Kan dat? Kan je zomaar als vrouw alleen met je camper door de Baltische landen? Ja, dat kan! Je kan zowel als camperaar als als vrouw alleen uitstekend reizen door Litouwen, Letland en Estland.